Korallhavets regler.

Korallhavets regler.

Inläggav Mojjen » 13 aug 2009, 12:35

REGLER


För att skapa den trygga, förstående och förlåtande miljö som jag hoppas att Korallhavet representerar, finns vissa regler som alla måste följa.

• Gällande lagar måste naturligtvis respekteras. Lagbrott kommer att polisanmälas.

• I synnerhet tolereras inte personangrepp, hot, rasistiska eller kränkande uttalanden, vare sig riktade mot en individ eller grupp.

• Anstötligt, förolämpande eller skadligt material är inte heller tillåtet.

• Uppmuntran till självmord får aldrig förekomma. Inte heller självmordstips eller förfrågan om detta. Självmordsbrev (avskedsbrev) är inte heller tillåtna här eftersom det enbart leder till att många tar på sig skuld och ansvar, något som vi vill förhindra.

• Det är inte tillåtet att tala om att man har en problematik som förövare (pedofil, våldtäktsman etc.) på Korallhavet. Det beror på att flera av oss har smärtsamma minnen av övergrepp, och att en förövares närvaro river upp sår och gör havet alltför otryggt. Alla som respekterar reglerna får vistas på havet, men om du har den här problematiken så får du inte berätta om det här.

• Det är inte tillåtet att offentliggöra en medlems riktiga namn utan tillåtelse från denna.

• Det är inte tillåtet att försöka logga in med någon annans användarnamn. (För att undvika att någon ändå loggar in i ditt namn, välj ett lösenord som är svårt att gissa, och håll det hemligt. Undvik i synnerhet att använda ditt användarnamn som lösenord.)

• Bannlysta medlemmar får inte posta/publicera på korallhavet under bannlysningsperioden, varken genom att använda egen, låna andras, eller skapa nya användaridentiteter. Att låna ut sitt användaridentitet eller på annat sätt möjliggöra publicering av bannlysta medlemmars texter på korallhavet, betraktas som regelbrott och leder till bannlysning.

VARNINGAR, BANNLYSNINGAR
Vi förbehåller oss rätten att ta bort alla inslag som bryter mot ovanstående, eller som vi bedömer vara olämpliga på annat sätt, samt att förbjuda tillträde till Korallhavet ("bannlysning") vid upprepade eller grova brott mot reglerna. Om ett regelbrott sker vid något enstaka tillfälle, och inte är grovt, får medlemmen enbart ett meddelande om att det skrivna tagit bort.
Medlemmar som bryter mot reglerna får varningar, vilket meddelas i pm från moderatorerna. Den som bryter upprepade gånger mot reglerna och får tre varningar bannlyses från Korallhavet under 30 dagar. För att varna en medlem krävs att moderatorer/administratörer är ense om detta. Upprepas regelbrottet blir personen bannlyst 90 dagar.
Det bästa vore om alla kunde prata om precis vad de ville, men havet är lite speciellt eftersom vi som kommer hit ofta är ledsna och ömtåliga. Det är viktigt att värna om. Därför är tryckfriheten inte högsta prioritet. Vi undviker dock censur så långt det går.

INAKTIVERING AV KONTON
För att Korallhavet ska vara en trygg plats inaktiveras konton med noll inlägg efter att de är 12 månader gamla. Det är inte meningen att medlemmar enbart ska sitta och läsa om andra medlemmar utan att dela med sej nånting alls själv. Likaså inaktiveras konton där ingen aktivitet har skett på 12 månader.


MODERATORER & ADMINS
Moderator är 'Sab but true', Korallhavet administreras av Mojjen.

ANSVARSFRÅGOR
Vi tar inte ansvar för innehållet i inläggen i Korallhavets diskussionsforum. Den öppna formen gör det omöjligt att ha ständig kontroll över vilka åsikter som uttrycks. Den som finner något av innehållet anstötligt uppmanas att kontakta mig, eller moderatorerna, för att uppmärksamma därom. Vi tar heller inget ansvar för någon form av skada som kan vara ett resultat, direkt eller indirekt, av användning eller felanvändning av information som finns i eller hänvisas till i Korallhavet.

Det som skrivs på Korallhavet är inte avsett att användas som ersättning för professionell medicinsk rådgivning, eller behandling av legitimerad läkare.

Innehållet i Korallhavet varken kan eller ska användas som grund för att ställa diagnos eller för att bestämma behandling. Det som skrivs på Korallhavet ska endast betraktas som stöd och råd från vanliga människor som själva har kommit i kontakt med depressioner. Du ska i första hand lita på din kontakt inom sjukvården om du har problem eller frågor.

KÄNSLIGA ÄMNEN
Det är tillåtet att skriva om ångest, livströtthet och dödslängtan på Korallhavet. Om man behöver skriva om något som andra kan må dåligt av att läsa (t.ex våld, incest, övergrepp, våldtäkt, självskadande, självmord) ska man placera detta på forumet "Känsliga ämnen" med en tydlig rubrik. Att diskutera självmord eller dödshjälp är ok, men bör göras på det forumet. Det är dock inte tillåtet att ge eller efterfråga självmordstips, hota med självmord, berätta om förestående självmordsplaner eller skriva avskedsbrev. Sådant får många att må mycket dåligt och är en slags känslomässig utpressning, även om man själv inte är medveten om det. Vill du dö, lägg inte skuld och ansvar på oss andra.

Slutligen, uppträd mot andra såsom du själv vill bli bemött.

Välkommen hit! /Korallhavets admin och moderatorer
Reglerna är lånade från förförra Korallhavet
Användarvisningsbild
Mojjen

paria

Gös-uggla
Gös-uggla
Inlägg: 3974
Humör: Sad
Blev medlem: 27 jul 2009, 16:45
Senaste besöket:: 23 jul 2017, 18:13
Online: 44d 23h 58m 16s
Blogg: Visa blogg (1)

Återgå till Läs här först! :-)

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

cron